Shop de Lightswing® met -15% voorjaarskorting!

Gebruik de code: SPRING15

Check of jouw plafond geschikt is voor de Lightswing®

Check of jouw plafond geschikt is voor de Lightswing®

Vraag jij je af of het plafond bij jou thuis geschikt is voor de Lightswing®? In deze blog vertellen we je per plafondtype of deze wel of niet geschikt is voor het bevestigen van de Lightswing®.

Een rieten plafond

Zit er hout of gips boven het riet? Zorg dat je met de juiste pluggen en schroeven de Lightswing® vastschroeft in het hout/gips.Heeft je rieten plafond geen extra ondersteuning (hout of gips) onder het riet? Dan is het helaas niet mogelijk om de Lightswing® aan een rieten plafond te bevestigen. Riet is namelijk niet stevig genoeg om de Lightswing® met de hanglamp te kunnen dragen.

Een beton plafond

Een betonplafond is zeker weten geschikt om de Lightswing® aan te bevestigen. Je kunt de Lightswing® niet volledig op de centraaldoos bevestigen, dus houd er wel rekening mee dat je 4 gaten moet boren in je betonplafond om het systeem goed te kunnen bevestigen. Hiervoor leveren we een handige boormal mee in het Lightswing® pakket. Zo kan er niks misgaan!

Check of jouw plafond geschikt is voor de Lightswing®

Een hout of gips plafond

Ook een houten plafond of een gipsplafond is geschikt voor de Lightswing®. Wanneer je een gipsplafond hebt waar verder geen ondersteuning onder zit (hout bijv.), is het wel extra belangrijk om de juiste pluggen en schroeven te gebruiken. Zorg ervoor dat de pluggen helemaal door het gips gaan. Zo zet de plug niet alleen uit in het gips, maar ook aan de bovenkant van de gipsplaat.  

Een schuin plafond

Het is mogelijk om de Lightswing® aan een licht hellend plafond te bevestigen. Hiervoor kun je het beste een Lightswing Twin gebruiken. De Twin heeft aan beide uiteinden van de Lightswing® een stelvoetje, zodat je de Lightswing® aan beide kanten kunt vastzetten tegen het plafond. Let op: zorg ervoor dat je hanglamp niet op het laagste punt hangt. De Quick Release waaraan de lamp vastzit, zit namelijk niet vergrendeld in de Lightswing®. Bij een te zware lamp of een te schuine helling kan de Quick Release losschieten. 

Een plafond met een ornament

Het is mogelijk om de Lightswing® te bevestigen aan een ornament. Met behulp van de Lightswing® kun je de hanglamp eenvoudig verplaatsen naar de goede plaats zonder dat er losse kabels vanaf het ornament hangen. Gebruik hiervoor de opbouwring. Zo kan de Lightswing® vrij draaien en schuiven, zonder het ornament te beschadigen.

Een balkenplafond

Heb je een balkenplafond en wil je een Lightswing® bevestigen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Allereerst is het ‘t makkelijkst wanneer je de Lightswing® op de balken monteert en niet ‘tussen’ de balken. Zo heeft de Lightswing® alle ruimte om te schuiven en te draaien. Wil je de Lightswing® juist tussen de balken in plaatsen? Houdt er dan rekening mee dat de Lightswing® niet de volledige vrijheid heeft om te kunnen schuiven en draaien.

Een plafond met lichtkoepel

Met de Lightswing® kan je heel eenvoudig je hanglamp onder de lichtstraat plaatsen. De Lightswing® sluit je aan over het huidige lichtpunt naast de lichtstraat. Omdat het systeem maar op één punt vast zit en verder vrij kan bewegen, ook als er geen plafond meer boven zit, kun je gemakkelijk je hanglamp onder de lichtkoepel plaatsen.

 

De Lightswing® is dus geschikt voor bijna alle plafondtypes. Heb je al een keuze gemaakt welke Lightswing® je kiest? Bekijk de Lightswing® Single voor één hanglamp. Of bekijk de Lightswing® Twin zodat je twee hanglampen kunt bevestigen aan je plafond!