Dé interieur trendkleur van 2022!

Een aantal merken maken vaak in september al hun trendkleur van het jaar daarop bekend. Genoeg voorbereidingstijd dus! Zo heeft Flexa de kleur ‘Bright Skies’ uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022. Voor Histor is dit de kleur ‘Olive Sprig’. En ook Karwei doet dit jaar mee met hun eigen merk en kleur ‘Ginger gold’. Nu is de perfecte tijd om je voor te bereiden op alles wat komen gaat. En als interieurliefhebber is deze maand voor jou de uitgelezen kans om je voor te bereiden op alle trends die in 2022 voor de deur staan. Ik vertel je dan ook graag meer over één van dé interieur trendkleuren van 2022!  

Flexa – Bright Skies

Een vrolijke en lichte kleur blauw, dát is de trendkleur volgens Flexa. En wij snappen ‘m wel hoor. Een kleur die oneindig veel mogelijkheden heeft. Doordat iedereen momenteel zoveel tijd thuis doorbrengt, is het extra belangrijk om je thuis goed te voelen. Met Bright Skies kies je voor vrolijkheid in een ontspannen jasje. En zoals Flexa het omschrijft; ‘’Een levendige, optimistische kleur die goed is voor de geest.’’

Optie 1: Lekker vrolijk

De kleur is perfect te combineren met eigenlijk alle andere pastelachtige kleuren. Kies Bright Skies als basiskleur op de wanden. Vul dit eventueel aan met een tweede pastelkleur. Houdt de basis van je interieuritems verder neutraal en vul dit aan met kleurrijke accessoires in allerlei pastelkleuren. Lekker vrolijk!

Optie 2: Lekker natuurlijk

Ga terug naar de basis door de Bright Skies kleur aan te vullen met mooie houttinten, houten meubels en groen. En met groen bedoel ik veel groen! Met al deze zachte kleuren waan je je letterlijk in de natuur. Om het plaatje compleet te maken kun je toffe grijstinten en diverse blauwe tinten toevoegen. Extra tip; kies de trendkleur als basis op je wand én plafond. Elke dag een strakblauwe lucht in huis 😉

Optie 3: Lekker vrouwelijk

Twee woorden: lila en roze. Deze gouden combinatie zorgt voor een super ontspannen en inspirerende sfeer in jouw interieur. En extra leuk om het hier eens anders te doen. Kies voor lichtroze als basis kleur en vul dit aan met meubels en accessoires in de Bright Skies trendkleur. Mocht deze kleurencombinatie voor jouw toch iets te zoet zijn? Taupe en goud zijn een mooie toevoeging.  

Optie 4: Lekker stijlvol

Creëer je eigen stijl door de Bright Skies juist subtiel terug te laten komen op je muur of in je accessoires. Heb je een strak interieur met hoekige meubels? Kies ervoor om de trendkleur in dynamische vormen terug te laten komen in de ruimte. Zo creëer je een mooi maar toch subtiel contrast. En de rest van de kleuren? Die mogen vooral wit, warm en neutraal zijn.

Vier manieren om de trendkleur van 2022 in jouw interieur te mengen. Welke van de vier is jouw favoriet?