Dé oplossing voor een lamp onder je lichtkoepel

Prachtig hè? Veel natuurlijk licht in de woonkamer en de eetkamer. In de zomer zorgt een lichtkoepel voor extra veel licht in deze ruimtes. Ook in het najaar en de winter is een koepel een mooie toevoeging. In deze periode valt er wel een stuk minder licht naar binnen. Een extra lichtbron op deze plek zou dan fijn zijn. Maar, hoe kun je nou eenvoudig een lamp op deze plek plaatsen?

Hanglamp naast je lichtkoepel

De voordehand liggende oplossing is het plaatsen van een lamp aan het plafond, net naast de lichtkoepel. Dat kan zeker, maar wanneer je tafel precies in het midden onder de lichtkoepel staat, hangt die lamp er dus niet recht boven. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, al is het wel fijn dat je hanglamp mooi in het midden hangt. Wij hebben daarom nog een aantal andere oplossingen voor je op papier gezet.

Lampenbalk of lichtbuis

Eén van die oplossingen is het plaatsen van een balk of buis onder de lichtkoepel. Hieraan kun je één of juist meerdere lichtsnoeren bevestigen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Lightbar van Industrialz. Deze Lightbar is helemaal aan te passen op de situatie bij jou thuis. Zo kun je zelf de lengte bepalen, zodat de lamp precies in je lichtkoepel past. Daarnaast kun je het type lichtbron, de hoeveelheid lichtsnoeren én het materiaal van de Lightbar zelf kiezen.

Led strips

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van LED strips. Deze zijn makkelijk te plaatsen met behulp van een plakrand. LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, kleuren en formaten. Toch te lang? Het inkorten van een lichtstrip kun je vaak prima zelf doen. Bij gebruik van een Lichtstrip wordt wel geadviseerd om dit op een plek te doen die niet in het zicht is om een mooie gloed over meubels, muren en plafond te kunnen creëren. Daarnaast zorgt een LED strip natuurlijk wel voor een andere sfeer dan een hanglamp. Aan jou de keuze!

Lightswing

Mocht jouw voorkeur toch wel écht uitgaan naar één of twee hanglampen dan kun je gebruik maken van de Lightswing. Het flexibele ophangsysteem sluit je aan over het huidige lichtpunt naast de lichtkoepel. Het systeem zit dus op één punt vast en kan verder vrijuit draaien en heen en weer schuiven. Dit kan ook naar een plek waar dus géén plafond boven zit. De Lightswing is geschikt voor één of twee hanglampen. Zo plaats je gemakkelijk je hanglampen onder je lichtkoepel.  

Benieuwd op welke plekken een Lightswing nog meer goed van pas kan komen? Bezoek onze inspiratiepagina en ontdek het!