Gratis verzending & retourneren
Gratis verzending & retourneren

30 dagen bedenktijd
30 dagen bedenktijd

Koop nu, betaal later
Koop nu, betaal later

Dit heb je nodig voor de Lightswing® montage

Klaar om de Lightswing® op te hangen bij jou thuis? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid en het juiste gereedschap alvast bij de hand hebt. We hebben hieronder alles wat je nodig hebt nog even op een rijtje gezet.

Dit heb je nodig voor de Lightswing® montage

Dit gereedschap heb je nodig

Om de Lightswing® aan je plafond te bevestigen, is het handig wanneer je het volgende gereedschap alvast klaar hebt liggen:

1. Een fitting schroevendraaier. Deze heb je nodig voor het vastmaken van de stroomdraden aan de kroonsteen van de Lightswing®. Daarnaast kun je de fitting schroevendraaier gebruiken om je lamp aan de Quick Release van de Lightswing® te bevestigen.

2. Stift en potlood. Een potlood kun je gebruiken om op het plafond af te tekenen waar de boorgaten moeten komen. Een stift gebruik je om op je lampsnoer te markeren hoe hoog de lamp moet komen te hangen.

3. Een striptang. Die gebruik je voor het afknippen van het snoer op de juiste hoogte. Daarnaast is de striptang ideaal voor het strippen van het lampsnoer zodat de stroomdraden zichtbaar worden en in de kroonsteen van de Quick Release kunnen worden vastgeschroefd.

4. Accuschroefmachine/schroevendraaier. Deze heb je nodig voor het vastschroeven van de opbouwring en/of de Lightswing® aan het plafond. Dit kan ook met behulp van een accuschroefmachine. De schroevendraaier kun je ook gebruiken om de schroeven in de Quick Release los te draaien.

5. boormachine. De boormachine heb je nodig om 4 gaten in je plafond te boren. De positie waar de gaten geboord moeten worden kun je handig aftekenen met behulp van de boormal die gratis wordt meegeleverd met de Lightswing®.

Koop de juiste schroeven en pluggen

Het aanbod in schroeven en pluggen enorm. Maar waar moet je nou op letten wanneer je schroeven en pluggen aanschaft om de Lightswing® te monteren? De juiste keuze hangt allereerst af van je plafondtype. Voor een gipsplafond heb je andere pluggen nodig dan wanneer je een betonplafond hebt. Stem de juiste pluggen dus goed af op je plafondtype.

Geschikte schroeven voor de Lightswing® moeten voldoen aan twee dingen: de schroefkop moet plat zijn met een maximale kopbreedte van 7mm. Daarnaast is het belangrijk om de schroeven af te stemmen op de pluggen die je gebruikt. Kijk daarbij goed naar de dikte én de lengte van de schroef.

Een goede voorbereiding..

Is het halve werk! Heb je de handleiding doorgenomen, het juiste gereedschap verzameld én schroeven en pluggen gekocht? Dat is mooi! Jij bent klaar om de Lightswing® aan je plafond te bevestigen!

Bekijk de (online) handleiding

Neem vooraf de Lightswing® handleiding door. Deze handleiding kun je vinden via https://manual.lightswing.eu/. Hierin wordt per stap uitgelegd hoe de montage van de Lightswing® in z’n werk gaat. Daarnaast vind je in deze handleiding ook handige instructievideo’s die je de stappen van de montage laten zien. De instructievideo’s kun je ook op het YouTube kanaal van Lightswing® vinden.

Heb je liever een papieren handleiding bij de hand? Ook die hebben we voor je gemaakt. Je kunt de pdf-handleiding bekijken en downloaden via deze link pdf-handleiding Lightswing®.