Gratis verzending & retourneren
Gratis verzending & retourneren

30 dagen bedenktijd
30 dagen bedenktijd

Koop nu, betaal later
Koop nu, betaal later

Een hanglamp uitzoeken voor de Lightswing:

3 dingen waar je op moet letten

Wil je een geschikte hanglamp uitzoeken voor aan de Lightswing®? In deze blog vertellen we je welke 3 dingen je moet checken, zodat jouw gekozen hanglamp geschikt is voor aan de Lightswing®.

Lightswing twin zwart eetkamer

1. Check het gewicht van je hanglamp

De eerste stap is het gewicht van de hanglamp checken. Het maximale gewicht wat je aan de Lightswing® kunt hangen is afhankelijk van de lengte van de Lightswing®. Het maximale draaggewicht van de Lightswing® 110cm is lager dan het maximale draaggewicht van de Lightswing® 90cm. Dit komt doordat de afstand tussen het bevestigingspunt en het punt waar de hanglamp groter is bij de 110cm. Hieronder hebben we het max. draaggewicht per Lightswing® voor je op een rijtje gezet:

  • Lightswing® Single 90cm: 1 hanglamp van max 3.5 kg
  • Lightswing® Twin 90cm: 2 hanglampen van elk max. 3.5 kg
  • Lightswing® Single 110cm: 1 hanglamp van max. 2.5 kg
  • Lightswing® Twin 110cm: 2 hanglampen van elk max. 2.5 kg

2. Controleer het snoer van je hanglamp

Wanneer je een lamp aan de Lightswing® wilt bevestigen is het belangrijk dat deze lamp maar één snoer heeft waar stroomdraden doorheen lopen. Voor het bevestigen van je lampsnoer aan de Lightswing®, moet je het snoer een stukje afknippen en de draden aan de Quick Release bevestigen. Heeft de lamp naast één snoer nog een extra (sier) kabel of ketting? Die kun je ook bevestigen aan de Lightswing®. Bekijk hier hoe je dat doet!

3. Vermijd hanglampen met een ingebouwde dimmer of transformator

In enkele gevallen heeft een hanglamp een ingebouwde dimmer of transformator. Deze zit vaak bevestigd in het plafondkapje van de hanglamp zelf. In de Lightswing® is geen ruimte om het plafondkampje en de dimmer te bevestigen. Het is daarom niet mogelijk om een hanglamp met een ingebouwde dimmer of transformator te bevestigen aan de Lightswing®. De Lightswing® kan wél worden gebruikt met een wanddimmer!  

Zoals je ziet, zijn de drie stappen praktische keuzes die je moet maken. Zo weet je waar een geschikte hanglamp voor de Lightswing® aan moet voldoen. Aan jou de taak om een mooie hanglamp te kiezen die perfect past bij je interieur. En bij de Lightswing® natuurlijk!