1. Algemeen

De Lightswing® is het ophangsysteem waarmee je hanglampen kunt verplaatsen. De arm van de Lightswing® kan schuiven en draaien, waardoor je een hanglamp makkelijk op een andere plek kunt hangen. Een fijne oplossing voor wanneer je aansluitpunt niet op de juiste plek zit, of wanneer je twee lampen op hetzelfde punt wilt kunnen aansluiten. Wil je meer weten over de werking van de Lightswing®? Neem dan een kijkje op onze hoe werkt het pagina en bekijk de video hieronder.

 

De Lightswing® kan toegepast worden boven de eettafel, in de slaapkamer, boven het keukenblad, in de woonkamer, de kantoorruimte of zelfs in de hal. Bekijk onze inspiratiepagina voor inspirerende voorbeelden. Omdat de Lightswing® niet vochtbestendig is, mag het ophangsysteem niet buiten of in een badkamer worden gebruikt.
Omdat de Lightswing® niet vochtbestendig is, mag het ophangsysteem niet buiten of in vochtige ruimtes worden gebruikt.
Lightswing® Single 90cm: 90cm (L) x 3cm (B) x 2cm (H). De plafondplaat heeft een doorsnee van 12.5cm. Het gewicht van de Lightswing® Single 90cm is 0,9kg.
Lightswing® Twin 90cm: 90cm (L) x 3cm (B) x 2cm (H). De plafondplaat heeft een doorsnee van 12.5cm. Het gewicht van de Lightswing® Single 90cm is 0,9kg.
Lightswing® Single 110cm: 110cm (L) x 3cm (B) x 2cm (H). De plafondplaat heeft een doorsnee van 12.5cm. Het gewicht van de Lightswing® Single 90cm is 1kg.
Lightswing® Twin 110cm: 110cm (L) x 3cm (B) x 2cm (H). De plafondplaat heeft een doorsnee van 12.5cm. Het gewicht van de Lightswing® Single 90cm is 1kg.

Wil je meer technische specificaties van de Lightswing® weten? Kijk op de productpagina van de Lightswing® in de technische specificaties tabel.

De Lightswing® Single heeft een aansluiting voor één hanglamp. Met de Lightswing® Single kun je dus één hanglamp ophangen en verplaatsen. De Lightswing® Twin heeft een aansluiting voor twee hanglampen. Met de Lightswing® Twin kun je dus twee hanglampen ophangen en verplaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om maar één aansluiting van de Lightswing® Twin te gebruiken. Dan kun je dus ook één lamp ophangen aan de Lightswing® Twin, of gemakkelijk afwisselen tussen één of twee hanglampen boven de eettafel bijvoorbeeld.

Benieuwd hoe je een hanglamp aan de Lightswing® bevestigt? Je leest het in de blog: Zó hang je een lamp aan de Lightswing®.

Nee, er kunnen helaas geen twee lampen aan de Lightswing® Single hangen. De Lightswing® is geassembleerd en zit aan één kant dicht, hierdoor kan er op deze kant geen Quick Release bevestigd worden en dus ook geen tweede lamp. Wil je toch kunnen afwisselen tussen 1 of 2 hanglampen? Dan kun je het beste kiezen voor een Lightswing® Twin. Aan de Lightswing® Twin kunnen namelijk zowel 1 als 2 hanglampen worden bevestigd.
Ja, de Lightswing® Twin heeft maar één aansluitpunt nodig. De stroom splitst zich in de Lightswing® naar beide uiteinden.
De lampen hangen bij de Lightswing® Twin met de lengte 90cm, 90 cm uit elkaar. De Lightswing® Twin 90cm komt het beste tot zijn recht bij een tafel tussen de 1.60 en 2 meter.

De lampen hangen bij de Lightswing® Twin met de lengte 110cm, 110 cm uit elkaar. De Lightswing® Twin 110cm komt het beste tot zijn recht bij een tafel tussen die langer is dan 2 meter.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste Lightswing®? Lees de blog: Zo kies je de juiste Lightswing®

De Lightswing® is verkrijgbaar in twee lengtes: 90cm en 110cm. Het is helaas niet mogelijk om de Lightswing® uit te schuiven of langer te maken.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste Lightswing®? Lees de blog: Zo kies je de juiste Lightswing®

De Lightswing® wordt voorgemonteerd geleverd. In het pakket zit standaard:

  • De Lightswing®;
  • Eén (Single) of twee (Twin) Quick Release(s);
  • Set afdekkapjes;
  • Een boormal;
  • Eén (Single) of twee (Twin) schroefoogjes;
  • Eén (Single) of twee (Twin) afstelvoetjes;
  • Opbouwring in dezelfde kleur als de Lightswing®;
  • QR code naar online handleiding

Mocht er iets uit je pakket ontbreken, neem dan contact met ons op.

Het is mogelijk om de Lightswing® te gebruiken in combinatie met een wanddimmer.

In enkele gevallen heeft een hanglamp zelf een ingebouwde dimmer of transformator. Deze zit vaak bevestigd in het plafondkapje van de hanglamp. In de Lightswing® is geen ruimte om het plafondkampje en de dimmer te bevestigen. Het is daarom niet mogelijk om een hanglamp met een ingebouwde dimmer of transformator te bevestigen aan de Lightswing®.

Het Lightswing® ophangsysteem wordt exclusief hanglampen geleverd. Wij verkopen daarnaast ook geen hanglampen op onze website. Je kunt zelf een passende hanglamp uitzoeken voor aan de Lightswing®. Benieuwd welke hanglampen geschikt zijn voor de Lightswing®? Je leest het in de blog: Een hanglamp uitzoeken voor de Lightswing®: 3 dingen waar je op moet letten.