Algemeen

De Lightswing is beschikbaar in 90 cm en 110 cm. Beide Lightswings hebben een breedte van 3 cm en een hoogte van 2 cm. De plafondplaat heeft een doorsnede van 12.5 cm. Het totale gewicht van de Lightswing 90 cm is 900 gram. Het gewicht van de Lightswing 110 cm is 1.000 gram.
Voor de Lightswing Single 90cm kan de hanglamp maximaal 3.5 kg wegen. Dankzij de stevige, stalen constructie van de Lightswing kunnen er lampen tot 3.5 kg bevestigd worden. Ook als de arm van de Lightswing helemaal is uitgeschoven. Aan de Lightswing Twin 90cm kan ook een maximaal gewicht van 3.5 kg per lamp (totaal 7 kg). Een lamp mag nooit zwaarder zijn dan 3.5 kg.

Voor de Lightswing Single 110cm kan de hanglamp maximaal 2.5 kg wegen. Omdat hierbij de afstand van de bevestiging aan het plafond en de bevestiging van de hanglamp verder van elkaar verwijderd is, is het maximale draaggewicht lager. Aan de Lightswing Twin 110cm kan ook een maximaal gewicht van 2.5 kg per lamp (totaal 5 kg). Een lamp mag nooit zwaarder zijn dan 2.5 kg.

Aan de Lightswing 90 cm kunnen hanglampen  tot 3.5 kg bevestigd worden. Aan de Lightswing 110 cm kunnen hanglampen tot 2.5 kg bevestigd worden. Aan de Quick Release kan één snoer bevestigd worden waardoor het bevestigen van een hanglamp met meerdere snoeren niet mogelijk is. Voor de Lightswing Twin kunnen er twee enkele lampen bevestigd worden omdat er aan beide uiteinden een Quick Release zit.

 

In principe is elk plafond geschikt voor de Lightswing. Het plafond moet alleen wel stevig genoeg zijn voor het gewicht van de hanglamp. Indien nodig moet er eerst versteviging aangebracht worden om de centraaldoos. Controleer eerst goed of een schroef met plug optimale houvast heeft in het plafond voordat je de Lightswing bevestigd.