4. Hanglampen en max. gewicht

Hoeveel gewicht er aan de Lightswing® kan hangt af van de Lightswing® die je kiest:

  • Lightswing® Single 90cm: één hanglamp van max 3.5 kg.
  • Lightswing® Twin 90cm: twee hanglampen van max 3.5 kg per lamp (totaal 7 kg). Een lamp mag nooit zwaarder zijn dan 3.5 kg.
  • Lightswing® Single 110cm: één hanglamp van max 2.5 kg.
  • Lightswing® Twin 110cm: twee hanglampen van max 2.5 kg per lamp (totaal 5 kg). Een lamp mag nooit zwaarder zijn dan 2.5 kg.
De Lightswing® is ontworpen voor hanglampen. Bij het uitzoeken van een hanglamp die kan worden gemonteerd op de Lightswing® is het belangrijk om te letten op drie dingen:

  • Afhankelijk van de Lightswing® die je kiest is deze geschikt voor hanglampen van max. 2.5 of 3.5 kg.
  • Het is belangrijk dat de hanglamp maar één snoer heeft waar stroomdraden doorheen lopen.
  • Vermijd hanglampen met een ingebouwde dimmer of transformator.

Wil je meer weten over geschikte hanglampen? Je leest het in de blog: Geschikte hanglampen voor de Lightswing®

 

De Lightswing® Single is geschikt voor 1 hanglamp en de Lightswing® Twin is geschikt voor 1 of 2 hanglampen. Het is dus helaas niet mogelijk om 3 lampen te bevestigen aan de Lightswing®.
Het is helaas niet mogelijk om een balkenlamp aan de Lightswing® te bevestigen.
Heb je een hanglamp die naast een snoer óók aan een ijzerdraad of ketting heeft? Ook die kan aan de Lightswing® worden bevestigd. Op het uiteinde van de Lightswing® is het mogelijk om schroefoogjes te monteren waar het ijzerdraad aan bevestigd kan worden. De schroefoogjes worden standaard meegeleverd met je bestelling. In de video kun je bekijken hoe je het schroefoogje bevestigt aan de Lightswing®.

Je bevestigt het lampsnoer aan de Quick Release. De Quick Release is een koppelstuk waarmee je de hanglamp kunt bevestigen aan de Lightswing®. Neem de Quick Release uit de Lightswing® en draai met behulp van een schroevendraaier één schroef van de trekontlasting losser en verwijder de andere schroef helemaal, zodat je het snoer van de lamp hier kunt doorvoeren. Bevestig de stroomdraden van de hanglamp in de kroonsteen van de Quick Release en schroef deze vast. Schroef ook de trekontlasting weer vast. Je kunt de Quick Release weer aan de Lightswing® bevestigen.

Nee, er kunnen helaas geen twee lampen aan de Lightswing® Single hangen. De Lightswing® is geassembleerd en zit aan één kant dicht, hierdoor kan er op deze kant geen extra Quick Release bevestigd worden en dus ook geen tweede lamp. Wil je toch kunnen afwisselen tussen 1 of 2 hanglampen dan kun je het beste kiezen voor een Lightswing® Twin. Aan de Lightswing® Twin kunnen namelijk zowel 1 als 2 hanglampen worden bevestigd.
Ja, de Lightswing® Twin kan ook gebruikt worden met één hanglamp. De Lightswing® Twin heeft twee aansluitingen maar deze hoeven niet beide gebruikt te worden. Hierdoor kun je eenvoudig wisselen tussen één of twee hanglampen.
Nee, de Lightswing® Twin 90 cm is geschikt voor twee hanglampen van elk max 3.5 kg. Door de hefboomwerking van de Lightswing® is één lamp van meer dan 3.5 kg te veel gewicht voor het ophangsysteem. de Lightswing® Twin 110 cm is geschikt voor twee hanglampen van elk max. 2.5 kg.