Leuke lampenwinkel: Aladdin Lampen in Alkmaar

Een van onze enthousiaste klanten is Aladdin Lampen in Alkmaar. Een lampenwinkel in het hogere segment, gerund door Erik Schouten. Hij nam de zaak 15 jaar geleden over van zijn schoonvader.

Aladdin Lampen bestaat sinds 1973 en heeft een grote naamsbekendheid in de regio. “Van die naam komen we niet meer af”, lacht Erik. “Hij past eigenlijk niet zo bij de luxere lampen die we hebben, maar die bekendheid is ook wat waard. Wel hebben we er daarom voor gekozen om onze webshop anders te noemen, die heet designlamp bij Aladdin.”

Lichtplan
Erik is zo’n ondernemer die bij de klanten thuis gaat kijken om mee te kunnen praten over het lichtplan. “Of mensen komen hier met plattegrondjes, dat ook. Wij geven ook wel eens lampen mee op proef, zodat men thuis kan kijken hoe bepaald licht staat.” Verlichting is wel eens een sluitpost bij de inrichting van een woonkamer, merkt hij. “Dat is wel begrijpelijk, want je denkt toch eerst aan een nieuwe bank en een tafel, en pas later aan verlichting. Maar het gaat goed hoor. We hebben wel wat rustige tijden gehad toen er door de crisis niet zo veel werd gebouwd, maar nu is het weer drukker.”

Lightswing mooie oplossing
Na 15 jaar blijkt de praktijk voor hem de beste leermeester, in combinatie met de kennis van schoonpa. De Lightswing noemt hij een goede oplossing voor lichtpunten die niet op de juiste plek zitten. “In de bouw wordt daar net wat minder over nagedacht, dat is wel eens jammer. Maar de Lightswing is mooi afgewerkt en dan het beste alternatief.”

Add to cart