Lightswing® montage: afdekkapjes plaatsen

De laatste stap van de Lightswing® montage is het plaatsen van de afdekkapjes. De afdekkapjes van de Lightswing® zorgen voor het mooiste eindresultaat, doordat ze de schroeven waarmee de Lightswing® aan het plafond is bevestigd netjes afdekken. In deze blog vertellen we je stap voor stap hoe jij de afdekkapjes aan de Lightswing® kunt bevestigen.

In 6 stappen de afdekkapjes plaatsen

  1. Breng de afdekkapjes in positie. Haal de afdekkapjes los van elkaar en breng de twee kapjes elk naar een kant van de Lightswing®.
  2. Plaats afdekkapjes tussen plafond en Lightswing®. Plaats de twee afdekkapjes met de verdikking tussen het plafond en de Lightswing®, zodat de verdikking van de kapjes in de open ruimte van de Lightswing® valt.
  3. Schuif de kapjes richting de grondplaat. Doordat de verdikking van de afdekkapjes in de Lightswing® ‘valt’, heb je genoeg ruimte om de kapjes richting de grondplaat van de Lightswing® te schuiven.
  4. Maak een draaiende beweging. Wanneer de afdekkapjes bijna over de grondplaat schuiven, maak je een draaiende beweging. Let erop dat de verdikking nog steeds in de stang van de Lightswing® zit.
  5. Schuiven en draaien. Schuif en draai de kapjes verder naar binnen, over de grondplaat heen. Doe dit totdat de afdekkapjes tegenover elkaar staan.
  6. Druk de afdekkapjes in elkaar. De laatste stap bestaat uit het vastklikken van de twee afdekkapjes. Druk hiervoor de kapjes tegen elkaar tot ze in elkaar klikken.

Lightswing® afdekkapjes plaatsen

Bij het plaatsen van de afdekkapjes is het belangrijk dat de Lightswing® mooi recht langs het plafond hangt. Op deze manier heb je genoeg ruimte om de afdekkapjes tussen de Lightswing® en het plafond te schuiven. Het afstellen van de Lightswing® doe je met behulp van het stelvoetje.

Vervolgens controleer je of de schroeven waarmee de Lightswing® is bevestigd, diep genoeg in de uitsparing zitten. Steken de schroeven uit? Dan kunnen de afdekkapjes blijven haken bij het draaien van de Lightswing®. Schroef de schroeven in dat geval verder in de uitsparing óf kies voor andere schroeven met een kleinere kopgrootte.

Infographic Afdekkapjes plaatsen