Stagiair Ruben ontwerpt vernieuwde lightswing

Stagiair Ruben de Jong boog zich sinds februari over mogelijke verbeteringen van de lightswing. Hij is derdejaars student Industrieel productontwerpen aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Hij heeft de afgelopen tijd heel wat ideeën uitgewerkt.

“We zijn begonnen met een lijstje wensen: wat zou de lightswing beter moeten kunnen, en waar is vraag naar uit de markt?” vertelt Ruben. “We krijgen vaak de vraag of ie langer kan, en of er zwaardere lampen aan kunnen. Dus daar zijn we mee begonnen.” De afgelopen maanden bedacht hij samen met Paul, bedenker van de lightswing, mogelijkheden om hem langer te maken. De stevigheid kon met een computerprogramma worden getest, net als het gewicht wat er aan zou kunnen.

Losse plafondplaat
Ruben keek ook naar een makkelijkere manier van montage. “Nu moet je hem nog met de complete lightswing in je handen vastschroeven aan het plafond. Bij de vernieuwde Lightswing streven we naar een makkelijkere montage. “Ook voor de bevestiging van het lampsnoer heb ik een simpelere oplossing bedacht.”

Leuke stage
De stagiair kijkt tevreden terug op zijn stageperiode bij ons bedrijf. “Bij een kleine organisatie krijg je de kans om iets helemáál te maken, en niet alleen een klein onderdeel. Je bekijkt een product van a tot z, dat is heel leuk en leerzaam. En mee naar fabrikanten en beurzen gaan is natuurlijk ook leuk.” Ruben had lightswing benaderd omdat hij ons in de MKB Top 100 zag staan; een lijst met honderd innovatieve bedrijven. En een innovatief bedrijf leek hem wel wat.
Wanneer ‘zijn’ Lightswing op de markt komt is trouwens nog niet bekend. De plannen liggen er, maar er gaat helaas wel wat tijd overheen voordat zo’n vernieuwd product uit de fabriek rolt…

Add to cart