Gratis verzending & retourneren
Gratis verzending & retourneren

30 dagen bedenktijd
30 dagen bedenktijd

Koop nu, betaal later
Koop nu, betaal later

Wanneer gebruik je de Lightswing® opbouwring?

Tijdens de montage van de Lightswing® moet je een keuze maken of je gebruik maakt van de opbouwring of niet. Benieuwd wanneer je nou wel óf juist niet de opbouwring gebruikt bij het monteren van de Lightswing®? We leggen het je uit in deze blog.

Lightswing single zwart eetkamer roze met hanglamp &tradition FlowerPot

Bevestigingsplek van de Lightswing®

Of je de opbouwring wel of niet hoort te gebruiken hangt onder andere af van de plek waar je de Lightswing® wilt bevestigen.

Lightswing® over een centraaldoos

Wanneer je de Lightswing® op de plek wilt bevestigen waar ook de huidige centraaldoos zit, heb je de opbouwring in principe niet nodig. De Lightswing® kan strak tegen het plafond worden gemonteerd. De elektriciteitskabels en kroonsteentjes kun je gemakkelijk wegwerken in de centraaldoos.

Lightswing® over een kabel uit het plafond

Wil je het Lightswing® ophangsysteem niet over een centraaldoos, maar aan een losse elektriciteitskabel uit je plafond monteren? Dan heb je wél een opbouwring nodig. De opbouwring is nodig zodat je de kabel uit het plafond netjes kunt wegwerken. In de opbouwring is hiervoor genoeg ruimte. De Lightswing® schroef je vervolgens tegen de opbouwring aan.

Lightswing® op een willekeurige plek

Monteer je de Lightswing® op een willekeurige plek aan je plafond waar nog geen lichtaansluiting zit? Ook dan is de opbouwring nodig. In de opbouwring zit een kleine uitsparing die je uit de opbouwring kunt drukken. Zo kun je een elektriciteitsdraad door de opbouwring leiden. Vervolgens sluit je de Lightswing® aan op de elektriciteitskabel en schroef je het ophangsysteem vast aan de opbouwring.

Plafond waaraan de Lightswing® wordt bevestigd

Naast de bevestigingsplek, is het ook belangrijk om te kijken of je plafond recht is en of de afwerking van je plafond zich leent voor een Lightswing® zonder of met opbouwring.

Recht plafond

Wanneer je de Lightswing® aan je plafond bevestigt zonder de opbouwring ertussen, zit de Lightswing® strak tegen het plafond gemonteerd. Loop je plafond een klein beetje af of is je plafond hier en daar niet helemaal recht? Dit kan ervoor zorgen dat de Lightswing® niet optimaal kan schuiven. Wanneer je de opbouwring tussen het plafond en de Lightswing® plaatst, zit er 2 cm tussen de Lightswing® en het plafond. Zo is het geen probleem wanneer het plafond iets ongelijk is op de plek waar het ophangsysteem komt te hangen.

Plafond afwerking

Vaak zijn plafonds mooi strak en egaal afgewerkt. Bij zo’n strakke afwerking is het vaak niet nodig om de opbouwring te gebruiken. Afhankelijk van de plek waar je de Lightswing® bevestigd natuurlijk. Heb je thuis een gespackt plafond? Dan kan het fijn zijn om de Lightswing® te monteren mét opbouwring. Zo weet je zeker dat de Lightswing® niet langs je plafond schuurt.

Het wel of niet gebruiken van de opbouwring is dus afhankelijk van waar je de Lightswing® bevestigd en van het plafond waaraan het systeem wordt bevestigd. Wil je meer weten over de Lightswing® montage? Bekijk onze montagepagina.