Zó hang je een lamp aan de Lightswing®

Binnen enkele seconden een hanglamp ophangen. Dat kan met de Lightswing® aan je plafond. Huh? Ja echt! Je staat straks nooit meer in de lucht te klooien met het ophangen van een lamp. En dat scheelt een hoop tijd en onhandige situaties.

De Lightswing® ophangen

First things first. Want om zonder moeite een lamp op te kunnen hangen is het handig om een Lightswing® aan je plafond bevestigen. Vervolgens kun je aan dit ophangsysteem voor hanglampen – met één klik! – een nieuwe lamp ophangen. Benieuwd hoe dat precies zit? Lees snel verder!

Zo bevestig je een lamp aan de Lightswing®

Nadat de Lightswing® hangt, bevestig je de lamp aan de Quick Release. Deze Quick Release is een tussenstuk die je makkelijk in de Lightswing® kunt klikken. En zoals de naam ‘Quick’ al zegt, gaat het bevestigen van je lamp aan de Lightswing® lekker snel. Handig toch?

Maak je snoer vast aan de Quick Release

Het ‘monteren’ van je lamp aan de Quick Release kun je zittend doen aan de keukentafel. Dat scheelt veel gestuntel op de trap met je handen vol gereedschap. In het stappenplan hieronder lees je hoe het bevestigen van de lamp aan de Quick Release in z’n werk gaat:

  1. Verzamel alle spullen die je nodig hebt. Dat zijn: een geschikte hanglamp voor de Lightswing®, de Quick Release, een stift/potlood, een schaar/kniptang, een striptang én een fitting schroevendraaier.
  2. Bepaal hoe hoog je de lamp wilt ophangen. Voor de hoogte van een lamp boven de eettafel wordt in de meeste gevallen 75 cm geadviseerd. Markeer dit punt op het snoer van je hanglamp.
  3. Knip het snoer van de lamp 10 cm boven de markering af.
  4. Strip met behulp van de striptang de buitenmantel van het snoer ongeveer 4 cm, zodat de gekleurde stroomdraden zichtbaar worden.
  5. Strip met behulp van de striptang het uiteinde van de gekleurde draden, zodat 1cm van het koper tevoorschijn komt.
  6. Draai één schroef van de Quick Release losser en verwijder de tweede schroef helemaal.
  7. Sluit de draden aan op de kroonsteen in de Quick Release.
  8. Draai de twee schroeven van de Quick Release weer vast.

Bekijk de video ‘een lampsnoer aan de Lightswing® bevestigen’ om te kijken hoe bovenstaande stappen eruit zien.

Je lamp ophangen of tijdelijk weghalen met één klik!

Heb je het lampsnoer bevestigd aan de Quick Release? Mooi! Dan is het tijd voor het ophangen van je lamp aan de Lightswing®. Ga, deze keer met lamp, de trap op. En gedoe met draadjes en schroevendraaiers is dus niet meer aan de orde. Je schuift de Quick Release in het uiteinde van de Lightswing® en voilà: jouw lamp hangt!

Wil je de lamp tijdelijk weghalen omdat deze in de weg hangt? Ook dat is snel gepiept! Koppel de Quick Release los van de Lightswing® en berg je lamp op. Shop nu jouw Lightswing®!

Zo bevestig je een lamp aan de Lightswing®