Van Leeuwarden tot Sydney.
En van praktisch naar slim en stijlvol.

“Hoe kan ik deze hanglamp verplaatsen zonder alwéér gaten te moeten boren in het plafond?”, vraagt Paul Constandse zich hardop af, al starend naar de hanglamp boven zijn keukentafel. Dan heeft hij het…
Vanaf dat moment zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Het verhaal van Lightswing

3 minuten lezen

We nemen je mee naar 2006. Paul en zijn vrouw hebben net een splinternieuw huis gekocht in Leeuwarden. Als Paul een hanglamp in de woonkeuken heeft opgehangen, stelt zijn vrouw voor om de eettafel een kwartslag te draaien. Tja, de tafel komt zo inderdaad beter tot haar recht, maar de nieuwe lamp hangt er ineens verloren bij…

“Jongen, je hoeft als uitvinder maar één goed idee te hebben…”

Starend naar het plafond denkt Paul aan zijn opa, hij zei hem ooit: “Jongen, je hoeft als uitvinder maar één goed idee te hebben…” Paul beseft dat dit het moment is. Er moet een ophangsysteem komen die een interieur flexibel maakt.

Meteen gaat Paul zijn schuurtje in, om er pas uren later weer uit te komen met het eerste prototype; lomp, zwaar en nog mijlenver verwijderd van wat later een gewild interieur-item zou worden. Maar het begin is er! En het belangrijkste: zijn vrouw is enthousiast.

Het eerste officiële exemplaar van de Lightswing

In de maanden die volgen schaaft Paul aan zijn uitvinding. Ook komen er een website, Facebookpagina én: bestellingen! Paul beseft dat hij een investeerder nodig heeft, dus pitcht hij zijn uitvinding bij banken en een elektronicagigant. Hij krijgt prima voorstellen maar slaat ze af; het gevoel is niet goed.

En nu? Paul heeft even geen idee.

Tot het kerstdiner van 2014. Tijdens het hoofdgerecht stelt zijn schoonzus voor om in gesprek te gaan John, een bevriende investeerder. Niet lang na kerst is de samenwerking beklonken. Ook een marketeer sluit aan, net als een productontwikkelaar. Want de techniek moet nóg slimmer en het ontwerp nóg verfijnder, vinden ze.

Een druk bezochte stand tijdens de VT-Wonen & Design Beurs

Vuurdoop voor de Lightswing wordt de VT Wonen & Design Beurs. Het blijkt een schot in de roos. Mensen zijn nieuwsgierig en dolenthousiast. Yes! De Lightswing valt ook bij ontwerpers en designers in de smaak. Een bezoeker tipt ze om naast de Single ook een model voor 2 hanglampen te ontwikkelen. Zo vindt de Twin het levenslicht.

“Yes! De Lightswing valt ook bij ontwerpers en designers in de smaak”

Inmiddels maakt de Lightswing duizenden interieurs flexibeler en fraaier. Van Nederland tot Brazilië en van IJsland tot Australië. En nog elke dag wordt ze ‘ontdekt’ door interieurliefhebbers van over de hele wereld. “Als de Lightswing een mens was? Dan zou het een slimme, betrouwbare en stijlvolle vrouw zijn”, aldus Paul, zittend aan zijn keukentafel, de plek waar het allemaal begon.

Paul en kantoorhond Tjibbe aan de keukentafel 

“Nog elke dag wordt de Lightswing ontdekt door interieurliefhebbers van over de hele wereld.”

🇫🇮

🇳🇴

🇩🇪

🇳🇱

🇸🇪

🇫🇮🇳🇴🇩🇪🇧🇪🇳🇱🇸🇪