Shop de Lightswing® met -15% voorjaarskorting!

Gebruik de code: SPRING15

Privacybeleid

 

1. Privacybeleid van Illumade B.V. en de daaronder vallende merken

Wij van Illumade B.V. respecteren je privacy en je persoonlijke gegevens. Wij zijn ons ervan bewust dat je vertrouwen stelt in Illumade B.V. We zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. In dit privacy beleid leggen we uit welke gegevens we verzamelen en hoe we deze gegevens opslaan, beveiligen en verwerken. Dit privacybeleid is van toepassing op:

Onze websites en de diensten die we daarop aanbieden zoals het verkopen van producten:

Wij houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (de “Relevante Wetgeving”) Dit beleid is van kracht vanaf 21 maart 2023.

2. Ben je jonger dan 16 jaar? 

Wanneer je jonger bent dan 16 jaar kun je geen gebruik maken van onze websites en diensten zonder toestemming van een ouder of voogd.

3. Persoonlijke gegevens

Om onze websites en diensten aan te bieden, verwerken we persoonlijke en niet-persoonlijke gegevens. Onder persoonlijke gegevens valt alle informatie met betrekking tot een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon zoals gedefinieerd in de Relevante Wetgeving. Onder niet-persoonlijke gegevens valt informatie die anoniem, geaggregeerd, geanonimiseerd of op een andere manier je identiteit niet onthult.

4. Wettelijke basis gegevensverzameling 

Wij kunnen je gegevens op verschillende momenten verzamelen en verwerken. Dit doen we:

  • Wanneer je onze websites bezoekt
  • Wanneer je cookies accepteert
  • Wanneer je een account aanmaakt
  • Wanneer je gebruik maakt van een dienst zoals het aankopen van een product
  • Wanneer je contact met ons opneemt.

De wettelijke basis voor onze gegevensverwerking kan zijn:

  • De noodzaak om de overeenkomst tussen jou en ons uit te voeren
  • Het naleven van wettelijke verplichtingen
  • Jouw toestemming
  • Onze legitieme belangen of de legitieme belangen van een derde partij
  • Een wettelijke verplichting om persoonsgegevens te delen.

We ontvangen en verwerken geen persoonsgegevens van externe partijen.

5. Welke gegevens verzamelen we en waarom?

Wanneer je gebruik maakt van onze websites en/of diensten hebben we gegevens van je nodig. We verwerken deze gegevens voor verschillende doelen zoals het afhandelen van je betaling, om contact met je op te nemen wanneer dit nodig is, om goederen bij je af te leveren, voor pre- en post-sales services, voor het gebruik van je account, om onze services te verbeteren, voor marketingdoeleinden en voor alle andere zakelijke/commerciële doeleinden. Persoonlijke gegevens die we verzamelen zijn:

  • Naam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Emailadres
  • IP-adres
  • Betaalgegevens
  • Verzendadres
  • Referentienummer

Voor sommige diensten hebben we aanvullende gegevens nodig (bijvoorbeeld B2B of zakelijke bestellingen):

  • Bedrijfsnaam
  • Bedrijfstype
  • KvK-nummer
  • Btw-nummer
  • Inloggegevens

Bij gebruik van onze websites en diensten kunnen we de volgende niet-persoonlijke gegevens verzamelen en verwerken:

  • Het type browser
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De internetprovider
  • Websitegedrag
6. Beveiliging gegevens

De persoonsgegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Illumade B.V. of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonsgegevens waarover wij beschikken. We gebruiken beveiligingsprocedures en zowel technische als fysieke beperkingen voor toegang tot en gebruik van de persoonsgegevens op onze servers.

Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot persoonsgegevens voor het uitvoeren van werkzaamheden. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

7. Hoe lang bewaren we je gegevens?

We zullen je persoonsgegevens niet langer bewaren dan wettelijk is toegestaan. We bewaren je gegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Alle persoonsgegevens die we bewaren, zijn onderworpen aan dit privacybeleid.

8. Met wie delen we je gegevens?

We zullen je persoonsgegevens niet delen met derden, behalve wanneer dit nodig is voor de uitvoering van onze diensten. In sommige gevallen maken we gebruik van externe serviceproviders, bijvoorbeeld voor het verwerken van betalingen, het leveren van bestellingen of het versturen van nieuwsbrieven. Deze serviceproviders hebben alleen toegang tot de persoonsgegevens die nodig zijn voor hun taken en zijn verplicht om deze gegevens te beschermen en vertrouwelijk te behandelen.

8.1 Gegevensverwerkers en andere zakelijke partners

We kunnen je gegevens delen met gegevensverwerkers en derden die geen verwerkers zijn, maar diensten verlenen die verband houden met het gebruik van onze websites en diensten. Met deze partijen maken wij duidelijke afspraken over het gebruik en de bescherming van persoonsgegevens. We kunnen je gegevens bijvoorbeeld delen met IT-dienstverleners, marketingplatforms, advertentieplatforms, betalingsplatforms en consumentenbeoordelingsplatforms. Ze zullen bijvoorbeeld gegevens opslaan en visualiseren, transacties verwerken en marketingactiviteiten uitvoeren. Onder gegevensverwerkers en andere zakelijke partners vallen bijvoorbeeld:

  • Google: onze websites maken gebruik van Google Analytics voor het analyseren van websitegebruik. Google maakt gebruik van cookies voor het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties. Je dient hiervoor de cookies te accepteren op onze website. Je persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van Google.
  • MailChimp: onze websites maken gebruik van MailChimp, een derde partij die het verzenden van eventuele nieuwsbrieven afhandelt. Je gegevens (naam en emailadres) worden door MailChimp beveiligd opgeslagen. MailChimp maakt gebruikt van cookies en internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. Je persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van MailChimp.
  • Mollie: voor het afhandelen van een deel van de online betalingen maken we gebruik van het platform Mollie. Mollie verwerkt de volgende persoonsgegevens: naam, adres, woonplaats en betaalgegevens. Mollie heeft passende maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. Je persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van Mollie.
  • Klarna: voor het achteraf betalen van je bestlling maken we gebruik van het platform Klarna. Om je de betaalmethode Klarna aan te bieden, kunnen we je gegevens tijdens het afrekenen aan Klarna doorgeven, zodat Klarna kan beoordelen of je in aanmerking komt voor een betaalmethode van Klarna. Je persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van Klarna.
  • DHL: voor het bezorgen van een bestelling maken wij gebruik van de diensten van DHL. Daarvoor is het noodzakelijk om naam, adres en woonplaatsgegevens met DHL te delen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het uitvoeren van de overeenkomst. Wanneer DHL-onderaannemers inschakelt, worden gegevens ook aan deze partijen ter beschikking gesteld.
  • Hotjar: voor het verkrijgen van inzicht in bezoekersgedrag op onze website maken we gebruik van Hotjar. Hotjar is een set van analytische tools die het bezoekersgedrag op een site of pagina inzichtelijk maakt. Op onze websites is een pop-up geplaatst die je vraagt om een korte vragenlijst in te vullen naar aanleiding van je aankoop. Gegevens die worden verzameld met deze vragenlijst worden opgeslagen en verwerkt door Hotjar. Je persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de privacyverklaring van Hotjar.

8.2 Anderen, om juridische redenen

We kunnen gegevens delen met anderen om juridische redenen of in verband met claims of geschillen. We kunnen ook persoonsgegevens delen als we van mening zijn dat dit vereist is door toepasselijke wet- en regelgeving.

8.3 Anderen, met jouw toestemming

We verzamelen of gebruiken geen gegevens voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid, tenzij we van tevoren je toestemming hiervoor hebben verkregen.

9. Overdracht persoonsgegevens

De gegevens die we van je verzamelen worden opgeslagen binnen de Europese Economische Ruimte (EER), of in landen met een passend beschermingsniveau waaronder het Verenigd Koninkrijk. Een deel van onze (externe) partners zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Bij het accepteren van de cookies kunnen gegevens worden doorgegeven naar de Verenigde Staten.

10. Externe links

Mogelijk vind je advertenties of andere content op onze websites die linken naar andere websites. Wij hebben geen controle over de inhoud van deze websites en zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacybescherming van deze websites. Wij adviseren om het privacybeleid van die websites te lezen.

11. Cookies

Wij maken gebruik van 3 type cookies. Cookies zijn tekstbestanden die je apparaat of browser opslaat wanneer je onze website bezoekt. Bij een volgend bezoek worden deze gegevens teruggestuurd naar de server. Zo kan de server je apparaat of browser herkennen. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe je de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen en om andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Type cookies op onze websites:

  • Essentiële cookies: Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren functioneert. Ook houden we met deze cookies anoniem website statistieken bij. Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn, kun je ze niet weigeren zonder de werking van de website te beïnvloeden. Je kunt de cookies blokkeren of weigeren door de cookie-instellingen van je browser (vaak te vinden in het menu van je browser onder ‘extra’ of ‘voorkeuren’) aan te passen.
  • Analytische cookies: Deze cookies verzamelen informatie die wordt gebruikt om ons te helpen begrijpen hoe onze websites worden gebruikt of om te meten hoe effectief onze marketingcampagnes zijn. Ook helpen deze cookies ons om de websites aan te passen en zo je gebruikservaring te kunnen verbeteren
  • Advertentie cookies: Met deze cookies kan je surfgedrag worden gemonitord door advertentienetwerken, waardoor we advertenties kunnen tonen op basis van je interesses en surfgedrag. Ook voeren deze cookies functies uit waarmee onder andere wordt voorkomen dat dezelfde advertentie voortdurend verschijnt.

Illumade B.V. kan ook technieken gebruiken die vergelijkbaar zijn met cookies. Bijvoorbeeld trackingpixels, flash-cookies, Java-scripts en tags. Al deze technieken scharen we onder de noemer Cookies.

Wij gebruiken de Facebook-pixel, Pinterest Pixel, Bing advertentie pixel en Google AdWords Remarketing-pixel om de conversie van onze advertenties op sociale media te meten. Voor algemene website-analyses gebruiken we Google Analytics.

Cookies kunnen essentieel zijn voor de werking van onze website. We zorgen ervoor dat je onze website veilig kunt bezoeken en we sporen bugs en fouten op onze website op. We kunnen cookies gebruiken om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren.

Door cookies op te slaan zorgen we er bijvoorbeeld voor dat:

  • Je artikelen worden bewaard in het winkelmandje
  • Je veilig kunt winkelen bij Illumade B.V.
  • Onze websites efficiënt werken
  • Wij website verbetering kunnen testen

Je kunt de cookie-instellingen in je browser wijzigen als je niet wilt dat er cookies naar je apparaat worden gestuurd. Houd er rekening mee dat sommige websitefuncties mogelijk niet goed werken zonder cookies.

12. Recht van betrokkenen volgens de AVG
  • Je kunt toegang vragen tot de gegevens die wij over jou verwerken;
  • Je kunt ons verzoeken om gegevens over jou in onze administratie te corrigeren, bij te werken, af te schermen of te verwijderen;
  • Je kunt een kopie opvragen van de gegevens die wij over jou hebben verwerkt. Wij kunnen – op jouw verzoek – deze kopie naar een andere partij sturen;
  • Je kunt een klacht indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens;
  • Je kunt een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je het idee heeft dat wij je gegevens onrechtmatig verwerken;
  • Je kunt je toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken altijd intrekken. In dat geval zullen wij je gegevens niet langer verwerken voor het doel waarvoor toestemming nodig is.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot toegang door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Die informatie hebben we namelijk niet nodig.

We controleren regelmatig of we aan dit privacy beleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen.

13. Aanpassingen privacyverklaring

We behouden ons het recht voor om dit privacybeleid op elk moment te wijzigen. De meest recente versie van het privacybeleid is te allen tijde te vinden op onze websites. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze websites, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

14. Contact informatie

Illumade® B.V.

Legedyk 4

8935 DG Leeuwarden

Nederland

KvK-nummer: 60513942

support@lightswing.nl

085 401 9637