Gratis verzending & retourneren
Gratis verzending & retourneren

30 dagen bedenktijd
30 dagen bedenktijd

Koop nu, betaal later
Koop nu, betaal later

Paul Constandse

Het gezicht achter Lightswing® en Illumade® B.V.

‘Lightswing® geeft mensen en bedrijven flexibiliteit en creativiteit’

Paul zag in 2008 een probleem en vond daarvoor dé oplossing. Van knutselen aan de eerste prototypes in de schuur naar lovende woorden op de VT Wonen Beurs in Amsterdam. “Veel mensen kwamen naar ons toe en gaven aan dat ze blij waren dat er eindelijk een oplossing was gevonden voor dit probleem. Dat was het moment waarop ik dacht: dit kan wel eens groot worden.” 17 jaar na het eerste prototype is Lightswing® in Nederland, België en Duitsland te verkrijgen. Maar Mister Lightswing®, zoals Paul wordt genoemd door zijn collega’s, wil meer. “Mijn doel is om Lightswing® wereldwijd te verkopen.”

“Ik heb van nature een bepaalde drive en ben praktisch ingesteld. Je moet gewoon beginnen.”

Paul Constandse de bedenker
Van Leeuwarden naar Amerika

Van een probleem aan de keukentafel tot een oplossing voor de hele wereld. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar Paul Constandse is vastberaden: “We gaan dit jaar uitbreiden naar 15 landen in Europa en volgend jaar wil ik met Lightswing® naar Amerika, om daarna uit te breiden naar de rest van de wereld.” Door grote doelen te stellen, blijven Paul en zijn team zich keer op keer uitdagen. “Ik heb van nature een bepaalde drive en ben praktisch ingesteld. Je moet gewoon beginnen. Ik vergelijk ondernemers graag met topsporters: als je iets wilt bereiken moet je in de eerste plaats hard werken en altijd doorgaan. Met de juiste instelling kun je ver komen. Ik wil met Lightswing® de volgende stap zetten, het pad dat het merk Quooker bijvoorbeeld heeft bewandeld inspireert mij. De oprichter van Quooker, de Rotterdamse Henri Peteri, kreeg tijdens een presentatie over instant soup het idee om een kraan te maken waar kokend water uit kwam. Het idee liet hem niet meer los en hij begon met het maken van prototypes. Vanaf 2000 begon het te lopen in Nederland en inmiddels zijn ze wereldwijd actief. Een mooi voorbeeld voor ons. Dat wil ik met Lightswing® ook halen.”

Voordat Amerika en de rest van de wereld kennismaakt met Lightswing®, hangt het multifunctionele ophangsysteem wat Paul betreft eerst in Nederlandse restaurants, hotels en bedrijfspanden. “Lightswing® geeft niet alleen particulieren maar ook bedrijven flexibiliteit en creativiteit.

Paul Constandse eigenaar Illumade bv

“Heel veel mensen op de wereld een stukje extra flexibiliteit en creativiteit geven, dát is mijn uiteindelijke doel”

Kennis maken?

Heb je een vraag over het avontuur als ondernemer van Paul of wil je meer weten over de Lightswing®. Stuur Paul een bericht, hij gaat graag met je in gesprek. paul.constandse@illumade.com