Top 5 Meest gestelde vragen

Met behulp van de opbouwring is de Lightswing® op elke gewenste plek te monteren. Met de opbouwring hoeft de Lightswing® namelijk niet direct over de centraaldoos geplaatst te worden. Zorg er wel voor dat het bevestigingspunt bereikbaar is voor een elektriciteitskabel. Je kunt hiervoor een kabelgootje gebruiken. Raadpleeg onze online handleiding of PDF handleiding voor meer informatie.

In principe is elk plafond geschikt voor de Lightswing®. Het plafond moet wel stevig genoeg zijn om het gewicht van de hanglamp en de Lightswing® te kunnen dragen. Indien nodig, kan er eerst versteviging aangebracht worden om de centraaldoos. Controleer eerst goed of een schroef met plug optimale houvast heeft in het plafond voordat je de Lightswing® bevestigt. Meer weten? Lees het in de blog: Geschikte plafond types voor de Lightswing®.
Controleer allereerst of de afdekkapjes goed vast zitten. Bij het bevestigen hoor je een klik wanneer de afdekkapjes in elkaar haken. Zitten de afdekkapjes in elkaar, maar draaien ze los bij het draaien van de arm van de Lightswing®? Dan is de kans groot dat de schroeven waarmee de Lightswing® is bevestigd niet diep genoeg in de daarvoor bedoelde uitsparing zitten. Probeer de schroeven helemaal in de uitsparing te schroeven en gebruik schroeven met een platte kop die goed in de uitsparing passen.
Hoeveel gewicht er aan de Lightswing® kan hangt af van de Lightswing® die je kiest:

  • Lightswing® Single 90cm: één hanglamp van max 3.5 kg.
  • Lightswing® Twin 90cm: twee hanglampen van max 3.5 kg per lamp (totaal 7 kg). Een lamp mag nooit zwaarder zijn dan 3.5 kg.
  • Lightswing® Single 110cm: één hanglamp van max 2.5 kg.
  • Lightswing® Twin 110cm: twee hanglampen van max 2.5 kg per lamp (totaal 5 kg). Een lamp mag nooit zwaarder zijn dan 2.5 kg.
De Lightswing® is ontworpen voor hanglampen. Bij het uitzoeken van een hanglamp die kan worden gemonteerd op de Lightswing® is het belangrijk om te letten op drie dingen:

  • Afhankelijk van de Lightswing® die je kiest is deze geschikt voor hanglampen van max. 2.5 of 3.5 kg.
  • Het is belangrijk dat de hanglamp maar één snoer heeft waar stroomdraden doorheen lopen.
  • Vermijd hanglampen met een ingebouwde dimmer of transformator.

Wil je meer weten over geschikte hanglampen? Je leest het in de blog: Geschikte hanglampen voor de Lightswing®