3. Bevestigingsplek

Met behulp van de opbouwring is de Lightswing® op elke gewenste plek te monteren. Met de opbouwring hoeft de Lightswing® namelijk niet direct over de centraaldoos geplaatst te worden. Zorg er wel voor dat het bevestigingspunt bereikbaar is voor een elektriciteitskabel. Je kunt hiervoor een kabelgootje gebruiken. Raadpleeg onze online handleiding of PDF handleiding voor meer informatie.

In principe is elk plafond geschikt voor de Lightswing®. Het plafond moet wel stevig genoeg zijn om het gewicht van de hanglamp en de Lightswing® te kunnen dragen. Indien nodig, kan er eerst versteviging aangebracht worden om de centraaldoos. Controleer eerst goed of een schroef met plug optimale houvast heeft in het plafond voordat je de Lightswing® bevestigt. Meer weten? Lees het in de blog: Geschikte plafond types voor de Lightswing®.
Is het in jouw woning niet mogelijk om gaten te boren naast je centraaldoos? Helaas kun je Lightswing® niet aan de centraaldoos zelf bevestigen. Wanneer je de Lightswing® op de centraaldoos vastschroeft, loop je het risico dat de centraaldoos het gewicht van de lamp(en) en de Lightswing® niet kan dragen. We raden het dus sterk af om de Lightswing® op de centraaldoos te monteren.

 

Het is mogelijk om de Lightswing® aan een licht hellend plafond te bevestigen. Hiervoor kun je het beste een Lightswing® Twin gebruiken. De Lightswing® Twin heeft stelvoetjes aan beide uiteinden van de Lightswing®, waarmee je de Lightswing® aan beide kanten kunt vastzetten tegen het plafond. Let op: zorg ervoor dat de lamp niet op het laagste punt hangt. De Quick Release waaraan de lamp vastzit, zit namelijk niet vergrendeld in de Lightswing®. Bij een te zware lamp of een te schuine helling kan de Quick Release los schieten.
De Lightswing® biedt vaak de perfecte oplossing om een lamp onder je lichtkoepel te hangen. Kijk voor meer inspirerende voorbeelden op onze inspiratie pagina of lees de blog: Een lamp onder een lichtkoepel hangen.

hanglampen onder lichtstraat met Lightswing®

Met de opbouwring is het mogelijk de Lightswing® over een ornament te plaatsen. Dit komt het ornament vaak ten goede en biedt een unieke uitstraling. Kijk voor inspirerende voorbeelden op onze inspiratie pagina of lees erover in de blog: Een ornament in combinatie met een Lightswing®.