Montage

Is het in jouw woning niet mogelijk om gaten te boren naast je centraaldoos? Helaas kun je Lightswing® niet aan de centraaldoos zelf bevestigen. Wanneer je de Lightswing® op de centraaldoos vastschroeft, loop je het risico dat de centraaldoos het gewicht van de lamp(en) en de Lightswing® niet kan dragen. We raden het dus sterk af om de Lightswing® op de centraaldoos te monteren.

 

Het is mogelijk om de Lightswing® aan een licht hellend plafond te bevestigen. Hiervoor kun je het beste een Lightswing® Twin gebruiken. De Lightswing® Twin heeft stelvoetjes aan beide uiteinden van de Lightswing®, waarmee je de Lightswing® aan beide kanten kunt vastzetten tegen het plafond. Let op: zorg ervoor dat de lamp niet op het laagste punt hangt. De Quick Release waaraan de lamp vastzit, zit namelijk niet vergrendeld in de Lightswing®. Bij een te zware lamp of een te schuine helling kan de Quick Release los schieten.
Zeker! Wanneer je het toch prettiger vindt om de Lightswing® te monteren met behulp van een papieren handleiding, kun je het beste even een e-mail sturen naar support@lightswing.nl. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de papieren versie zo snel mogelijk jouw kant op komt!

Je kunt ook zelf de handleiding downloaden en printen via deze link: PDF handleiding

In elk pakket van de Lightswing® zit een kaartje met daarop een QR-code. Door deze QR-code te scannen met de camera van je telefoon, wordt je automatisch naar de digitale handleiding doorverwezen. Deze digitale handleiding is voorzien van handige video’s die je laten zien hoe je de Lightswing® kunt monteren. De handleiding kun je ook vinden op www.lightswing.eu/manual

Liever een papieren handleiding? Downloaden en printen kan via deze link: PDF handleiding

De meegeleverde stelvoetjes kunnen worden gebruikt om de Lightswing® recht langs het plafond af te stellen én om de Lightswing® meer steun te bieden. Hiervoor plaats je eerst het doorzichtige stelvoetje over het doorzichtige boutje aan het uiteinde van de Lightswing®. Daarna draai je aan het stelvoetje totdat de Lightswing® recht hangt.

Het lange transparante boutje is nodig wanneer je de Lightswing® met de opbouwring aan het plafond bevestigd. De opbouwring zorgt ervoor dat de afstand tussen de Lightswing® en het plafond groter wordt. Om de Lightswing® goed langs het plafond af te kunnen stellen heb je dus ook een langer boutje nodig die deze afstand overbrugt. Je kunt gemakkelijk het korte boutje uit de Lightswing® draaien en deze vervangen door het langere boutje.

Bij het plaatsen van de afdekkapjes is het van belang dat de schroeven waarmee de Lightswing® aan het plafond zijn bevestigd, goed zijn vastgeschroefd. Wanneer de schroeven iets uitsteken kunnen de afdekkapjes blijven haken achter de schroeven. Hierdoor kunnen de afdekkapjes niet goed meebewegen met de Lightswing®.

Meer uitleg nodig? Lees onze blog over het plaatsen van de afdekkapjes.

Bekijk de video hieronder óf lees in deze blog hoe je de afdekkapjes kunt bevestigen aan de Lightswing®.

 

Plaats de Lightswing tegen de opbouwring en zorg ervoor dat de gaten in de grondplaat over de kleine gaten in de opbouwring zitten. Draai de 4 meegeleverde schroeven in de gaten van de opbouwring vast met behulp van een kruiskopschroevendraaier.

Aan het uiteinde van de Lightswing® kun je het meegeleverde schroefoogje monteren. Hieraan kun je vervolgens de ketting of staaldraad van de lamp bevestigen. Ben je benieuwd welke hanglampen geschikt zijn voor de Lightswing®? Je leest het in deze blog.

Aan het uiteinde van de Lightswing® kun je het meegeleverde schroefoogje monteren. Hieraan kun je vervolgens de ketting of staaldraad van de lamp bevestigen. Benieuwd welke hanglampen geschikt zijn voor de Lightswing®? Je leest het in deze blog.

Neem de Quick Release en draai met behulp van een schroevendraaier één schroef van de trekontlasting losser en verwijder de andere schroef helemaal, zodat je het snoer van de lamp gemakkelijk kunt doorvoeren.

Schuif de Quick Release uit het uiteinde van de Lightswing®. Gaat de Quick Release moeizaam in en uit de Lightswing®? Knijp dan voorzichtig de zijkanten van de Quick Release een beetje naar ‘binnen’.

Je Lightswing® heeft een doordraaibeveiliging. Deze veiligheidsvoorziening zorgt ervoor dat de Lightswing® blokkeert na (ruim) twee omwentelingen van de grondplaat. De Lightswing kan dan niet meer verder draaien. Zit de grondplaat vast? Draai de grondplaat een stukje terug voordat je de Lightswing® bevestigt aan het plafond.

Raadpleeg onze vernieuwde digitale handleiding. Je kunt ook de pdf Handleiding Lightswing 2022 – NL downloaden. Kom je er nog steeds niet uit? Neem gerust contact met ons op!
De opbouwring hoeft niet standaard gebruikt te worden. Deze is alleen nodig als je de Lightswing® niet over de centraaldoos wilt plaatsen of als er reliëf op je plafond zit waardoor de Lightswing® niet vrij kan draaien. Is je plafond niet helemaal recht? Ook dan is het handig om de opbouwring te gebruik. Je voorkomt zo dat je de Lightswing® (gedeeltelijk) langs je plafond schaaft.
Voor de montage van de Lightswing® heb je het volgende gereedschap nodig; een boormachine, schroefmachine, schroevendraaier en een striptang. Naast het gereedschap heb je ook vier schroeven en pluggen nodig. Deze worden namelijk niet bij je Lightswing® geleverd. Afhankelijk van het materiaal van je plafond kun je zelf bepalen welke schroeven en pluggen geschikt zijn.

Ja, de Lightswing® Twin heeft maar één aansluitpunt nodig. De stroom splitst zich in de Lightswing® naar beide uiteinden.
Met behulp van de opbouwring is de Lightswing® op elke gewenste plek te monteren. Met de opbouwring hoeft de Lightswing® namelijk niet direct over de centraaldoos geplaatst te worden. Raadpleeg onze digitale handleiding of PDF handleiding voor meer informatie.
Met behulp van de opbouwring kun je de Lightswing® op elke gewenste plek plaatsen. Met de opbouwring hoeft de Lightswing® namelijk niet direct over de centraaldoos geplaatst te worden. Doordat de Lightswing® met de opbouwring ongeveer 2.5 cm van het plafond af komt te hangen kan de Lightswing® nog vrij draaien als er een kabelgoot nodig is.
Heb je een hanglamp die naast een snoer óók aan een ijzerdraad of ketting verbonden is? Geen probleem! Op het uiteinde van de Lightswing® is het mogelijk om schroefoogjes te monteren waar het ijzerdraad aan bevestigd kan worden. De schroefoogjes worden standaard meegeleverd met je bestelling. Wil je weten waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van een geschikte hanglamp voor de Lightswing®? Je leest het hier.
Voor de Lightswing® Single 90cm kan de hanglamp maximaal 3.5 kg wegen. Dankzij de stevige, stalen constructie van de Lightswing® kunnen er lampen tot 3.5 kg bevestigd worden. Ook als de arm van de Lightswing® helemaal is uitgeschoven. Aan de Lightswing® Twin 90cm kan ook een maximaal gewicht van 3.5 kg per lamp (totaal 7 kg). Een lamp mag nooit zwaarder zijn dan 3.5 kg.

Voor de Lightswing® Single 110cm kan de hanglamp maximaal 2.5 kg wegen. Omdat hierbij de afstand van de bevestiging aan het plafond en de bevestiging van de hanglamp verder van elkaar verwijderd is, is het maximale draaggewicht lager. Aan de Lightswing® Twin 110cm kan ook een maximaal gewicht van 2.5 kg per lamp (totaal 5 kg). Een lamp mag nooit zwaarder zijn dan 2.5 kg.

Aan de Lightswing® 90 cm kunnen hanglampen  tot 3.5 kg bevestigd worden. Aan de Lightswing® 110 cm kunnen hanglampen tot 2.5 kg bevestigd worden. Aan de Quick Release kan één snoer bevestigd worden waardoor het bevestigen van een hanglamp met meerdere snoeren niet mogelijk is. Voor de Lightswing® Twin kunnen er twee enkele lampen bevestigd worden omdat er aan beide uiteinden een Quick Release zit. Lees verder alles wat je moeten weten over geschikte hanglampen voor de Lightswing®.

 

In principe is elk plafond geschikt voor de Lightswing®. Het plafond moet alleen wel stevig genoeg zijn voor het gewicht van de hanglamp. Indien nodig moet er eerst versteviging aangebracht worden om de centraaldoos. Controleer eerst goed of een schroef met plug optimale houvast heeft in het plafond voordat je de Lightswing® bevestigt. Lees in deze blog of jouw plafondtype geschikt is voor de Lightswing®.