Duurzaamheid: zo draagt Lightswing® een steentje bij

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp wat je steeds vaker voorbij ziet komen. Maar wat is duurzaamheid precies? En welke stappen zet Lightswing® op het gebied van duurzaamheid? Wij geven je uitleg op de vraag in deze blog.

Dit is duurzaamheid

Duurzaamheid wordt vaak uitgelegd aan de hand van de 3 P’s van People, Profit and Planet. In het kort komt het er op neer dat bij duurzaamheid de mens, de economie en de natuur in evenwicht zijn. Dit zodat de aarde niet wordt uitgeput. Duurzamer leven, maar ook duurzamer ondernemen helpt dus om onze leefomgeving te sparen voor toekomstige generaties.

Dit doet Lightswing® op het gebied van duurzaamheid

Ook Lightswing® draagt een steentje bij aan een duurzamere wereld. Zo hebben we er onder andere voor gezorgd dat de Lightswing® 100% recyclebaar is, dat er zo weinig mogelijk plastic in de Lightswing® verpakking wordt gebruikt én dat de verzending van de Lightswing® zorgt voor minder CO2 uitstoot dan snellere, maar minder duurzame alternatieven. Lees je mee?

De Lightswing® verpakking

Waar eerst nog het een en ander aan plastic verpakkingen te vinden was in de Lightswing® doos die jij als klant krijgt thuisgestuurd. Is dat nu niet meer het geval. De plastic verpakkingen van de opbouwring en de afdekkapjes zijn vervangen door kartonnen doosjes van FSC-gecertificeerd karton. Ook de Lightswing® zelf werd eerst in een plastic verpakking geleverd. Maar die plastic verpakking is inmiddels vervangen door een zwarte stoffen hoes. Deze stoffen hoes kun je bewaren en is ideaal om te kunnen hergebruiken! Hierin kun je bijvoorbeeld andere voorwerpen in vervoeren of bewaren. Zoals je tentstokken, die je normaalgesproken altijd kwijtraakt bijvoorbeeld! 😉

Verzending

De producten van Lightswing® worden per boot naar Nederland getransporteerd. Dit duurt een stuk langer dan wanneer de producten in een vrachtwagen of per vliegtuig worden getransporteerd. Maar, daar tegenover staat dat het ook minder CO2 uitstoot veroorzaakt. Met een beetje geduld en een goede planning zorgen we ervoor dat we genoeg Lightswing® op voorraad hebben, zodat jij niet lang hoeft te wachten. En wanneer jij een Lightswing® bestelt, wordt deze bezorgd door DHL. DHL verstuurt vanaf 1 januari 2021 alle pakketjes in Nederland klimaatneutraal.